Blogger Tips and TricksLatest Tips And TricksBlogger Tricks

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

Κέικ με πορτοκάλι, σταφίδες και καρύδια.


Κέικ με πορτοκάλι, σταφίδες και καρύδια!!!

Υλικά
Για ένα κέικ
100 γρ. spry
200 γρ. ζάχαρη
3 αυγά
225 γρ. αλεύρι self raising
1 κουταλάκι baking powder
150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
Ξύσμα από τη φλούδα ενός πορτοκαλιού
80 γρ. σταφίδες
50 γρ. χοντροκομμένα καρύδια

Για το σιρόπι
100 γρ. ζάχαρη
50 ml νερό
30 ml λικέρ Tia Maria
Ξύσμα από τη φλούδα μισού πορτοκαλιού
Χυμό από μισό πορτοκάλι


Τρελαίνομαι για σιροπιαστά κέικ με έντονη και απολαυστική γεύση! Ο συνδυασμός των υλικών δίνουν στο κέικ καταπληκτική γεύση πορτοκαλιού και μεθυστικό άρωμα από το Τia Μaria. Επιπλέον, χρειάζεται να αναφέρουμε ότι τα σιροπιαστά κέικ αποκτούν καλύτερη γεύση μετά από μία ημέρα στο ψυγείο. Έτσι ό,τι περισσέψει από το κέικ μπορούμε να το φυλάξουμε σε ταπεράκι στο ψυγείο. Το κέικ αυτό είναι μια δροσερή επιλογή συνοδευτικού για τον απογευματικό μας παγωμένο καφέ, παρέα με φίλους στο σπίτι.

Θα χρειαστούμε ένα μακρόστενο ταψί για κέικ με διαστάσεις 26x10εκ.

Εκτέλεση
1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς στον αέρα και στρώνουμε ένα μακρόστενο ταψί με λαδόχαρτο. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το spry μαζί με τη ζάχαρη και τα αυγά. Χτυπάμε μέχρι το μείγμα να ασπρίσει και να αφρατέψει, για 2 λεπτά περίπου.
2. Ρίχνουμε στον κάδο το αλεύρι, το baking powder, το γιαούρτι, το ξύσμα από τη φλούδα πορτοκαλιού και χτυπάμε ακόμη 2 λεπτά. Ανακατεύουμε τις σταφίδες και τα καρύδια μέσα στο μείγμα με ένα κουτάλι.
3. Αδειάζουμε το μείγμα στο έτοιμο ταψί και ψήνουμε για 35 λεπτά περίπου. Αφαιρούμε το κέικ απ’ το φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει.
4. Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη, το νερό, το λικέρ, το ξύσμα της φλούδας και το χυμό. Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι το σιρόπι να κοχλάσει δυνατά για 2 λεπτά και η ζάχαρη να λιώσει.
5. Απομακρύνουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με αυτό το κρύο κέικ, του οποίου έχουμε περάσει την άκρια του στο ταψί με ένα μαχαίρι, ώστε το σιρόπι να εισχωρήσει πιο εύκολα παντού στο κέικ. Το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς, περνάμε ξανά ένα μαχαίρι στο γύρο του, το αφαιρούμε απ’ το ταψί και το τοποθετούμε σε μακρόστενη πιατέλα σερβιρίσματος.



καλή σας όρεξη!







Σχετικά Θέματα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου